Henk Bouman

 

Henk Bouman was de grondlegger van het Speurhonden Training Center (STC). In 2006 begon hij met speurles geven naast zijn werkzaamheden als directeur/eigenaar van een bedrijf in relatiegeschenken. Dat betekende soms; ‘pak uit, boskleding aan, naar het speurbos, lessen geven, terug naar de zaak en weer strak in het pak achter het bureau’. Het duurde niet lang voor het zover was dat hij meer in zijn boskleding dan in zijn nette pak kon rondlopen. En hij zette de stap om helemaal voor het STC te gaan.

 

Niet lang daarna kwam Brenda, die inmiddels zijn vrouw was geworden, hem daarin ondersteunen. Vanaf dat moment runden ze samen het bedrijf, en gaven ze beiden 6 dagen in de week speurles. Het STC groeide in de loop der jaren uit tot de grootste speurhondenschool van Nederland.

 

Passie voor het vak

Henk was een echt ‘mensen-mens’. Speuren met hem betekende een uur vol passie voor het speurvak, een uur vol humor, maar ook een uur vol aan het werk met je hond! Elke cursist ging moe, maar voldaan en ontspannen weer huiswaarts. Om daar de dagen weer af te strepen tot ze weer mochten... Henk kreeg het voor elkaar om iedereen die bij hem een les volgde te besmetten met het speurvirus.

 

Ondernemer in hart en nieren

Hij was gek met honden, maar was ook altijd bezig met het voeren van een bedrijf. Henk was een ondernemer in hart en nieren.
In de afgelopen jaren heeft hij het Praktijkspeuren in heel hondenland in de picture weten te zetten. Mensen hoorden over praktijkspeuren, maakten er kennis mee, en werden razend enthousiast. Er zijn maar weinig ‘hondenmensen’ die geen STC-cap of STC-muts aan de kapstok hebben hangen!
Henk wilde het Praktijkspeuren mogelijk maken voor meer hondeneigenaren in heel Nederland. Daarom had hij het plan opgevat om verspreid door alle delen van het land Praktijkspeurinstructeurs op te leiden.

 

STC-groep

En zo geschiedde. Met dezelfde passie voor het vak én het ondernemen werden de instructeurs door Henk en Brenda opgeleid voor het geven van speurlessen in hun eigen speurhondenschool: De STC-groep was geboren. In Henks gedachtenis blijven ze, samen met Brenda, zijn passie uitdragen naar de vele cursisten die wekelijks met hun viervoeters op zoek gaan naar de ‘vermisten’.

 

Henk, bedankt voor wat je voor alle honden en hun eigenaren hebt betekend!